Sadece Facebook’u Silme – İyi Sil

Geçtiğimiz günlerde kişisel verilerinizin Facebook tarafından birçok yoldan toplanabileceği ve üçüncü tarafların bu bilgiler kendi amaçları için kullanabileceğinden haberdar olduk. Şimdi en çok sorulan sorular, Facebook nasıl silinir? ve Facebook’u Tamamen Nasıl Silerim oldu.

#deletefacebook’u seçerseniz, hesabınızı basitçe “devre dışı bırakma” konumuna alırsınız ve buna aldanmayın Bu seçeneğin, Facebook’un sunucularında kalan kişisel bilgileriniz veya  verileriniz üzerinde hiçbir etkisi yoktur. Platformdan kurtulmak mahremiyetinizi korumak için yeterli değildir.

Kabul etmek gerekir ki, hesabınızı silmek zorunda olmak berbat bir şey. hizmet entegrasyonunu dünya nüfusunun önemli bir bölümüne ulaşmış olan Facebook, mutlaka hatalarını düzeltip doğru şeyler yapacaktır. Ama şimdiye kadar, bu olmuyor. Böylece kendiniz ve mahremiyetiniz için ayağa kalkmanız gerekiyor.

Hesabınızı silmek bir yol olabilir, ancak burada hatırlanması gereken bir tuhaflık: Facebook , bir hesabın sahibi olmayan kişilerden, tüm İnternet’teki verileri toplar. Bunun nedeni, çerezlerden ve perakendecilerin dijital yayınlara kadar sitelere dağılmış görünüşte rastgele “Beğen” düğmeleridir.

Hesabınızı silmek bile Facebook’un kontrolünden kurtulamıyor.  Ancak Guardian’ın kullanışlı bir açıklayıcısı var ve bunu izleyerek hesabınızı güvenli bir şekilde silebilirsiniz.

Facebook Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?

Eğer Cambridge Analytica‘nın 50 milyon Facebook kullanıcısının bilgilerini elde ettiğinden sonra, kendi kişisel bilgilerinizi nasıl koruyacağınızı merak ederken büyük ihtimalle facebook’un sunduğu gizlilik ayarları labirentini keşfetmiş olabilirsiniz.

Birincisi, iyi haber: Cambridge Analytica şirketi tarafından kullanılan veri toplama işlemine izin veren özellik artık sitede değil.

2016’dan önce, Facebook uygulamaları yalnızca kendi verilerinize değil, aynı zamanda platformdaki tüm arkadaşlarınızın verilerine erişme izni isteyebilir. Bu, yaklaşık 300.000 kişinin kişilik testi sınavına kaydolacağı anlamına gelir. ve tüm süreçte bu sayıyı 150 kat artıyor.

Ancak, şimdi, Facebook uygulamalarının yalnızca kendileri için doğrudan kaydolmuş olan kullanıcılardan bilgi toplamasına izin veriliyor. Bu değişiklik 2014 yılında yapıldı ve 2015 yılı boyunca her Facebook uygulamasında kullanıma sunuldu. Ancak, doğrudan etkinleştirmiş olduğunuz uygulamaların hesabınızdan önemli miktarda veri toplaması mümkündür. Bu durum genellikle, izin verdiğinize şaşırabileceğiniz bilgilerdir.

Facebook’taki uygulama ayarları sayfası, erişim verdiğiniz uygulamaları yönetebileceğiniz yerdir. Bu Bağlantıya tıkladığınızda, uygulamaların listesi görüntülenir. Umarım çoğunu tanıyacaksınız. Eğer izin vermediyseniz ve bilmediğiniz uygulamalar ise, “X” i tıklayarak onları hesabınızdan kaldırmayı düşünün.

Ayrıca, sayfanın aşağısına doğru ilerlerseniz “başkalarının kullandığı uygulamalar” bölümünün altındaki düzenle düğmesini de tıklayabilirsiniz. Bu, size, Cambridge Analytica’nın aynı özellikteki modern versiyonu için gizlilik ayarlarınıza götürür. Başkalarının sizin adınıza verebileceği bilgiler sınırlıdır, ancak doğum tarihiniz, dini ve politik görüşleriniz, ve etkinlikleriniz, ilgi alanlarınız ve beğendiğiniz şeyler gibi bilgileri içerir. Tüm kutuların işaretini kaldırmayı düşünebilirsiniz.

Başkalarının kullandığı uygulamalar” bölümü şu an siteden kaldırılmış uyarısı görünüyor.

Bu güvenli hissetmeniz için yeterli değilse, şimdi Facebook hesabınızı tamamen silme zamanı.

Bu biraz daha zor. Hesap ayarlarından geçerseniz, Facebook sizi hesabınızı “devre dışı bırakmaya” zorlamaya çalışacaktır. Bu, “profilinizi devre dışı bırakacak ve adınızı ve fotoğrafınızı Facebook’ta paylaştığınız birçok yerden kaldıracaktır”. Bu Yol, Özellikle Facebook’un sunucularındaki hiçbir veriyi kaldırmaz çünkü Facebook, daha sonradan fikrinizi değiştireceğinizi umuyor.

Bilgilerinizi Facebook’tan silmek istiyorsanız, gerçek ayar, “hesabımı nasıl kalıcı olarak silebilirim?” Başlığıyla bir yardım belgesinde gizlenir. Bu sayfada “bize haber ver” i tıkladığınızda, kullanıcılar gerçek hesabı silme ekranına yönlendirilir. silme ekranı. “Hesabımı sil” i tıkladıktan sonra sizi başka bir ekrana götürecektir. Parolanızı girmek ve o ekranda bir robot olmadığını kanıtladıktan sonra hesabınızı devre dışı bırakılır. Bundan sonra iki hafta bekleyin, Ardından, Facebook en sonunda, tüm verilerin siteden silinmesi için 90 günlük bir süreç başlatır. Bugün başlarsan Temmuz ayında ancak tamamen hesabın silinmiş olur.

kaynak: futurism, guardian